Fókuszban az egészség

2023.04.25. 16:27

Egészséghetet tartanak Kazáron: előadások és ingyenes vizsgálatok is várják az érdeklődőket

Elstartolt az Egészséghét nevű rendezvénysorozat Kazáron, amit április 29-én, szombaton az Egészségnap programjai zárnak majd le.

V. E.

A község közösségi oldalán osztotta meg a felhívást, amely szerint a hétfőn kezdődött egészséghét során egészen péntekig a mozogni vágyóknak kínálnak programot 17 és 19 óra között. A testmozgás szerelmesei ez idő alatt a Kisréten található játszótér bejáratáig sétálva, futva vagy biciklizve, úgynevezett energia pontokat gyűjthetnek. Emellett egy-egy tombola jegy is a jutalmuk lesz, amiket szombaton, a majális végén sorsolnak majd ki a szervezők.

Az egészséghéthez kapcsolódva április 27-én, csütörtökön a Kézművesházban – azaz a posta épületében – dr. Nagyné Herczeg Aranka Egészséges életmód – Egészségmegőrzés címmel tart majd előadást.

Az eseménysorozat zárásaként, április 29-én, szombaton 9 órakor kezdődik az Egészségnap, amely során ingyenes vizsgálatokat vehetnek igénybe a lakosok. A kulcsosházban például véradást szerveznek, míg a rendelőben a vércukor- és vérnyomásmérés mellett bőrgyógyászati rákszűrésre is lehetőség lesz. A védőnő helyén nőgyógyászati vizsgálatot tartanak, míg a régi posta épületében masszázzsal kényeztetik majd az előzetesen bejelentkezett érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában