Hagyományőrzés

2023.04.16. 09:58

Dalra fakadtak, így színesítették a tavaszt Bátonyternyén

Népdaloktól volt hangos a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ színházterme a napokban.

Gulyás Edina

Nógrádból, Hevesből és a Felvidékről is érkeztek vendégek a bátonyterenyei rendezvényre

Forrás: Nool

Fotó: Beküldött fotó

Tavaszi Dalfakadás címmel rendeztek jó hangulatú, hagyományőrző programot a művelődési központban, amely Máthé Rita, a Kisterenyei Palóc Népdalkör vezetőjének ötlete nyomán valósult meg. A bátonyterenyei rendezvényre a helyi hagyományőrzők mellett Nógrád számos településéről, sőt Heves megyéből és a határon túlról is érkeztek vendégek.

Dalra fakadtak, így színesítették a tavaszt Bátonyterenyén
Széles jókedvükben népdalokkal  tánccal tették még színesebbé az áprilisi időszakot
Fotós: Beküldött / Forrás: Nool.hu

A délután folyamán Kazár, Mátraballa, Palotás, Nógrádmegyer, Nagylóc, valamint Ipolybalog és természetesen Bátonyterenye hagyományőrző csoportjai, a Maconka Táncegyüttes és a házigazda Kisterenyei Palóc Népdalkör szórakoztatták a közönséget a hagyományápolás és a hagyományőrzés jegyében.

A fellépők mellett a nézőtéren köszöntötték Lestyánszky Viktort, Ipolyhídvég első emberét és a településről érkezett vendégeket, de jelenlétével megtisztelte a műsort Pádárné Gyuricza Henriett, Mátraballa polgármestere is.

– Bátonyterenye vezetése ahogy eddig, úgy ezután is elkötelezetten támogatja mindazon tevékenységeket, rendezvényeket amik a hagyományok éltetését, továbbadását célozzák – fogalmazott köszöntőjében Babjákné Bocsok Anna, a város jegyzője.

A jó hangulatról Fekete Krisztián és zenésztársai, Bacskai Balázs, Gelencsér János és Juhász Zsolt gondoskodtak zenekari kísérettel. A rendezvényt közös táncház zárta Albertusz Tibor vezetésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában