Elismerés

2023.04.09. 15:30

Balassis diák lett a megye legjobbja a német nyelvi versenyen

Az Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyen Demeter Dóra német nyelvből megyei első helyezést ért el.

E-L. Zs.

– Gimnáziumunkban komoly hagyománya van a német nyelv oktatásának. Ötödik osztálytól teljesen kezdő szinttől tanítjuk a németet. A tapasztalataink azt bizonyítják, hogy azok is könnyen be tudnak kapcsolódni az oktatásba, akik addig nem tanulták ezt a nyelvet– olvasható a Balassi Bálint Gimnázium oldalán.

Kiemelték, hogy ezt az állítást Demeter Dóra (7.a) és Együd Anna Mikolt (7.a) is alátámaszthatják, akik ugyan az általános iskolában angolul tanultak, de a gimnáziumukba lépve a német nyelv mellett tették le a voksukat. Mindkét lány ötödik osztálytól kezdve nagy-nagy szorgalommal és elszántsággal vetette bele magát a német nyelv rejtelmeibe.

Az iskola arról is beszámol, hogy ebben a tanévben jelentkeztek a német OÁTV-re, ami a legrangosabb országos verseny német nyelvből. Heti öt órában, négy németóra és egy OÁTV felkészítő óra keretében készítette őket osztályfőnökük, Várkonyi-Kanyó Rita tanárnő a versenyre. Az iskolai fordulón elért szép teljesítményük alapján bekerültek a megyei fordulóba, ahol Demeter Dóra első helyezést ért el. Együd Anna Mikolt sajnos betegség miatt lemaradt a döntőről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában