Nool.hu videó

2023.04.04. 18:08

Átadták a felújított héhalmi keresztet (videó)

A Fogadj örökbe egy keresztet! című kezdeményezés keretében felújított út menti feszületet Latorcai Csaba államtitkár ünnepélyesen átadta kedden Héhalomban.

Gubányi Patrik

A tavaly novemberben meghirdetett Fogadj örökbe egy keresztet! című akcióhoz folyamatosan csatlakoznak hazánk számos pontján. Nem volt ez másképp Héhalomban sem, ahol kedden ünnepélyes keretek között adta át a felújított út menti keresztet Latorcai Csaba területfejlesztési miniszter, parlamenti államtitkár. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felhívására már több mint 160 feszület felújítását vállalták szerte az országban. 

Az államtitkár az átadón rámutatott: miközben Nyugat-Európában eltávolítják a kereszteket, addig Magyarországon közösen, összefogással megújítják a szent szimbólumokat. 

Latorcai Csaba, Állíts egy keresztet a békéért!
Latorcai Csaba területfejlesztési miniszter, parlamenti államtitkár bejelentette, hogy a KDNP „a mai nappal meghirdeti az Állíts egy keresztet a békéért!" kezdeményezést
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

– A KDNP azért indította útjára e kezdeményezést, mert a keresztek ezeréves nemzeti kultúránk jelképe, feliáltójelek a béke érdekében. Immáron 163 keresztet fogadtak örökbe kereszténydemokrata honfitársaink. Ezzel szimbolikusan továbbadjuk azt a hagyományt, valamint azt a békéért való kiállást, amit mi is megkaptunk őseinktől. Békét mindenáron! – emelte ki Latorcai Csaba.

A miniszter bejelentette: a KDNP meghirdeti az Állíts egy keresztet a békéért! elnevezésű akciót is. Arra buzdította a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez az orosz-ukrán háború pusztítása közepette, amit az [email protected] e-mail címen lehet megtenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában