Jótékonyság

2023.04.03. 13:55

Agyvelőgyulladás miatt lebénult kisfiúnak gyűjtenek Ludányhalásziban

Jótékonysági akcióba kezdett az általános iskola szülői szervezete Ludányhalásziban a több agyvelőgyulladáson átesett, lebénult Urbán támogatására. Egy új babakocsi vásárlása a cél.

Ember-Lukács Zsófia

Összefognak a falu iskolájában, hogy segíthessenek a nehéz helyzetben lévő családon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Portálunk megkeresésére Ráday Gedeon Általános Iskola igazgatója, Kormány Zsoltné arról számolt be, hogy az iskola szülői szervezete egy adománygyűjtést indított Oláh Urbán (Urbika) és családja számára.

 Még az ünnepek előtt szeretnék átadni az összegyűlt pénzösszeget a családnak, hogy ezzel is szebbé varázsolják számára a húsvétot. A felajánlásokat a szülői szervezetnek lehet átadni az iskolában és bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez.

– Urbika öt éves koráig egy teljesen egészséges kisfiú volt, majd egy tüdőgyulladás és egy immungyenge állapot után agyvelőgyulladás alakult ki nála, ami nagymértékű agykárosodást okozott. Nem tud járni és nyelni sem, jelenleg gasztrotubuson keresztül tápláljuk. Rengeteg kezelésre és gyógyszerre van szüksége, sokszor egy feszüléses állapotot idéz elő a testében a betegség – mondta el az édesanya, Oláh Urbánné.

Készlethiány miatt is kihívást jelent a bevásárlás

Hozzátette, hogy a háború okozta válság miatt több támogatás is megszűnt a részükre, a pelenka vásárlás az ára és a készlethiány miatt is nagy kihívást jelent. Jelenleg egy új speciális babakocsit szeretnének vásárolni, mert a régit kinőtte a kisfiú. – Három gyermekünk van, férjem dolgozik csak, mert egésznapos ellátást igényel Urbi, mindig mellette vagyok. Ő egy újszülött, kilenc éves testbe zárva – számolt be róla az édesanya. 

Az „Urbika Jövője, és az élet agyvelőgyulladások után” elnevezésű közösségi oldalon is rendszeresen beszámol a kisfiú állapotáról az édesanya, ahol a rokonok, barátok ismerősök is betekintést nyerhetnek a betegség részleteibe és a kisfiú életéért vívott küzdelmeikbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában