Fejlesztés

2023.04.18. 16:38

A rétsági önkormányzat önerőből építette meg a sportpályához vezető járdát és a lépcsőt

Bár már bő egy esztendeje átadták az óvoda szomszédságában épített sportpályát, ám csak most készült el az intézménytől ide vezető lépcsősor és járdaszakasz.

Hegedűs Henrik

Az óvoda irányából könnyebben megközelíthetővé vált a pálya

Forrás: Beküldött fotó

A nyugat-nógrádi járási székhelyen az elmúlt években több fokozatban készültek el az óvoda korszerűsítésével, amihez hozzátartozott a belső tér megszépítése, az udvari környezet rendbetétele az új játékok felszerelésével, amit az intézmény melletti zöld területen egy kerítéssel körbevett sportpálya kialakítása követett.

A létesítmény szűk körű átadóünnepségét még tavaly január közepén tartották meg, Balla Mihály országgyűlési képviselő jelenlétében. Ekkor a térségi honatya úgy fogalmazott: hazánk kormányzata a Magyar Falu Program keretében elhatározta, hogy az ötezernél alacsonyabb lélekszámú településeken olyan övezeteket létesítenek, ahol a gyermekek biztonságos körülmények között tölthetik el a szabadidejüket. 

Mezőfi Zoltán polgármester hozzátette: hamarosan elvégzik a környék további tereprendezését, illetve az óvoda irányából könnyebben megközelíthetővé teszik a pályát. Mivel nem volt közvetlen összeköttetés, a nevelők és a kicsik eddig csak kerülővel juthattak el a játszóterületre. Ám ez a nehézség mára megszűnt, hiszen az önkormányzat önerőből megépítette a pályához vezető lécsősort, illetve a térkövezett járdaszakaszt, azaz mostantól a gyerekeknek csak pár lépést kell megtenniük, hogy kedvükre labdázhassanak és kiszaladgálhassák magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában