Elhunyt

2023.04.21. 10:03

89 éves korában elhunyt az egykori balassagyarmati pedagógus és önkormányzati képviselő

Gyászol Balassagyarmat közössége, életének 89. évében elhunyt Gáspár Imre nyugalmazott pedagógus, iskolaigazgató, egykori önkormányzati képviselő – tudtuk meg a helyi önkormányzat közösségi oldalán közzétett közleményéből.

L. J.

Gáspár Imrét pénteken 11 órakor kísérik el utolsó útjára a balassagyarmati katolikus temetőben

Forrás: Beküldött fotó

– Gáspár Imre Magyarnándorban született 1934-ben. A budai tanítóképzőben érettségizett 1953-ban, utána gyakorló tanításra Szandára ment, ahol nyolc évig dolgozott, majd 1961-ben került Balassagyarmatra. 1965-től 1972-ig járási kulturális és művelődési csoportvezető volt. 1972-től 1979-ig a 217. számú Szondy György Ipari Szakmunkásképző Intézet igazgatójaként tevékenykedett. Igazgatósága alatt sikerült az intézményt mind létszámában, mind pedig anyagiakban fejlesztenie. 

1979-től 1983-ig a Szántó Kovács János Gimnáziumban történelem-filozófia szakos középiskolai tanárként dolgozott, valamint az iskolai könyvtárat is vezette. 1984-től 1995-ig a Dolgozók Gimnáziumában, majd a Bérczy Károly Középiskolában 12 évig tanított történelmet és innen ment nyugdíjba 1995-ben – áll a közleményben. 

Hozzáteszik: amióta Gáspár Imre a katedrára lépett, közéletet élt: 1998-tól 2005-ig a balassagyarmati városi önkormányzat megválasztott képviselője volt két cikluson keresztül, illetve 2002-től az Oktatási Bizottság Elnöke is.

Gáspár Imre szabadidejében bőrdíszművességgel foglalkozott. A népi iparművészeti kategóriában zsűrizett bőrdíszmű alkotásait a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár Galériájában, a salgótarjáni Bolyai Gimnázium Művészeti Galériájában, valamint a balassagyarmati Szántó Kovács János Gimnáziumban és a budapesti Fáklya Klubban is megtekinthették az érdeklődők. Példamutató segítőkészsége, közéleti munkája, iparművészeti tevékenysége a mai napig élénken él tanítványaiban és volt munkatársaiban egyaránt. 

Utolsó útjára pénteken 11 órakor kísérik el a balassagyarmati katolikus temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában