Hulladékgyűjtés

2023.04.26. 15:45

240 zsák szemetet gyűjtöttek össze az érsekvadkertiek

Pistyúr András, Boda Zsolt, Lakatos Csaba és Virág Rudolf helyi lakosok, valamint az Érsekvadkerti Polgárőr Egyesület szervezésében, illetve a TeSzedd! mozgalom keretében a településen a napokban tartottak szemétszedési akciót. Erről a község egyik közösségi médiás csoportjában számolt be Pistyúr András szervező.

L. J.

– Reggel volt a gyülekező a Helytörténeti Emlékház udvarán. A résztvevők egyik fele innen indulva vágott neki Érsekvadkert utcáinak. Aztán öt óra alatt sikerült bejárni községünk utcáit és összeszedni a közterületekről az eldobált szemetet, majd azt elvinni egy központi helyre – írta a helyi lakos a bejegyzésben hozzátéve, több önkéntesnek köszönhetően végül pedig egy finom ebéd is várta a szemétszedésen résztvevőket.

Pistyúr András méltatta továbbá a helyi roma közösség részvételét is, akik a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőinek irányításával vállalták saját környezetük önkéntes rendbetételét. Végül kitért arra is, hogy a szemétgyűjtési akcióban 53 ember vett részt és összesen 240 zsák hulladékot sikerült összegyűjteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában