Közlekedés

2023.04.04. 19:28

2-szer 3 sávos lesz az M3-as autópálya – jól járnak a nógrádi ingázók!

Az M0-csomóponttól Gyöngyös-Nyugatig kétszer három sávosra építenék át az M3-as autópályát. A reggeli és délutáni csúcsforgalomban ezzel a nógrádi ingázók is jól járnának.

Nool

Reggel és délután megtelik az M3-as. Képünk illusztráció.

Forrás: MW

Heves vármegyei tesvérportálunk, a Heol.hu írta meg kedden, hogy Szimicsku László, a Magyar Koncessziós és Infrastruktúra fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a napokban a magyar autópályákat 35 évre koncesszióba kapó cég fejlesztési terveiről beszélt az egyik kereskedelmi csatornán. Szólt arról is, hogy egy tízéves fejlesztési időszakon belül az MKIF rengeteg építkezést és felújítást valósít majd meg, ezek közé tartozik az M3-as autópálya bővítése is, az M0-s csomóponttól Gyöngyös-Nyugatig építenék át kétszer három sávosra a gyorsforgalmi utat.

Szimicsku László a Karc FM-nél is vendégeskedett a napokban. Kifejtette, hogy húsvét után felújítások kezdődnek a magyar autópályákon, több helyen az M7-esen, illetve az M3 egy szakaszán is. Hidakat, pihenőhelyeket is felújítanak, emellett burkolatot cserélnek.

Balesetek az M3 autópályán

Az M3-as autópálya forgalma a hétköznap reggeli és délutáni, azaz a munkaidő előtti és utáni időszakban rendkívül intenzív a nógrádi ingázók által is használt, Hatvan és a főváros közötti szakaszon. Sajnos, rendszeresen be kell számolnunk olyan esetekről, melyek miatt beáll a forgalom a pályán. Legutóbb március elején írtunk arról, hogy egy halálos balesetet követően gyakorlatilag megbénult az M3-as:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában