Konferencia

2023.03.23. 11:27

Rétságon ünnepelte megalakulásának 35. évfordulóját a VOSZ

Idén ünnepli megalakulásának 35. jubileumi évfordulóját a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). Az elkövetkezendő öt év terveiről és az eddigi eredményekről tartottak konferenciát szerdán Rétságon, a Glob Ipari Inkubációs Központban.

Gubányi Patrik

Eppel János, a VOSZ elnöke

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A vezetőség tagjai közül tiszteletét tette Eppel János, a szövetség elnöke, valamint Perlusz László főtitkár. A nógrádi településre az ország több pontjáról érkeztek vállalkozók, hogy megismerjék a VOSZ idei évében induló ötéves stratégiáját és cselekvési programját, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszait, valamint a vármegyei szervezetek beszámolóját a tavaly végzett munkájukról.

Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere köszöntőjében elmondta: az elmúlt években megjelenő koronavírus-járvány, a szomszédunkban zajló háború, valamint a gazdasági- és energiaválság ellenére büszke arra, hogy mára 400 bejegyzett vállalkozás működik településükön, holott csupán háromezren élnek a városban. 

Czékmánné Kelecsényi Ágnes, a VOSZ Nógrád megyei elnöke
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád vármegyei elnöke hangsúlyozta: az elmúlt időszakban is igyekeztek támogatni a vállalkozásokat. 
– Próbáltunk irányt mutatni a jogszabályok dzsungelében, a támogatások megszerzésében, a bürokratikus elemek leküzdésében. Az előző években is azért dolgoztunk, hogy ahol szorít a cipő, ott próbáljunk segíteni. Az elnökségem elmúlt 8 éve alatt sorra látogattunk nógrádi vállalkozásokat. A házigazdák szívesen mutatták be tevékenységüket és ajánlották figyelmünkbe munkájukat. Az elkövetkezendő időszakban szeretnék, ha minél kevesebb adminisztrációval tudna egy-egy vállalkozás működni – tette hozzá az elnök, kiemelve: – Nógrádban 24 ezer vállalkozás aktív, amelyből 4700 társas jelleggel működik. Mutatóik nem a legjobbak, hiszen az országos vállalkozások egy százalékát teszik ki, melyen javítani szeretnének.

Balla Mihály
Balla Mihály országgyűlési képviselő
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Az ünnepélyes fórumon Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is megjelent.
– A nehézségek ellenére megtaláltuk a vállalkozókkal a közös nevezőt, mely az egyik legfontosabb, hisz kommunikáció nélkül nincs előrelépés. A megpróbáltatások időszakában tudtunk és továbbra is tudunk örülni egymás sikerének. Szerencsére a legtöbb cég térségünkben számos fejlesztésen van túl, valamint  létszámot bővített, ezzel is segítve a munkanélküliség csökkentését – közölte a honatya. Rámutatott: jó irányba haladnak és reméli, hogy a 40. születésnapon már gördülékenyebben tudnak előre menetelni.

 

Címkék#VOSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában