Sírkarbantartás

2023.03.10. 15:54

Rendbe tették a hadisírokat a nógrádi katonák

A március 15-ei nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva végeztek sírkarbantartási munkálatokat a napokban a katonák szűkebb hazánkban.

V. E.

A nemzeti ünnepre készülve látogattak el a temetőkbe a katonák

Forrás: Beküldött

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (KIKNYP) 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj katonái közösen tették rendbe a legéndi temetőben egy őrmester, illetve a pusztaberki sírkertben egy őrnagy végső nyughelyét.

A katonákkal tartott a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium egyik diákja is az iskolai közösségi szolgálat keretében. A munka során a katonák és a fiatal rendbe tették az 1848/49-es forradalom és szabadságharcban résztvevő altiszt és főtiszt sírját, majd egy-egy koszorú elhelyezésével és mécsesgyújtással tisztelegtek a hősök emléke előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában