Önkormányzat

2023.03.05. 06:50

Fejlesztenek, ingyen viszik el a hulladékot és komposztálót is adnak Rétságon

Több témában tájékoztatta a lakosságot a napokban Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere: a gondok között említette, hogy sok ingatlanon nem található házszámtábla.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltán elmondta: a vis maior keretből, soron kívül intézték a beruházást

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH

A polgármester leszögezte: a város képviselő-testülete februári ülésén elfogadta a település 2023. évi költségvetését. Ebben fontos tételként említette, hogy az önkormányzat továbbra is átvállalja a lakossági hulladékszállítás teljes összegét, illetve folytatják az ingatlanok komposztálóval történő támogatását. A magánszemélyek kommunális adóját ebben az évben sem vezetik vissza, miként a hatvan év feletti rétságiak idén is számíthatnak a tizenötezer forintos karácsonyi ajándékra.

Mezőfi Zoltán hozzátette, pályázati forrást nyertek el a Templom út burkolatának felújítására, illetve a Szőlő utcát a Takarék úttal összekötő szakasz korszerűsítésére. Az előkészítő munkákat e tekintetben a vállalkozói ajánlatkérésekkel már megkezdték. Ugyancsak döntött a képviselő-testület nagyszabású közterület-karbantartások elvégzéséről, ennek részleteit hamarosan kidolgozzák. Saját erőből megindítják az iskolához csatlakozó étkezde megépítését, mivel a szülők rendszeresen jelezték, hogy a gyermekek jelenlegi ebédeltetését nem tartják kielégítőnek.

A polgármester kifejtette, szakembert bíztak meg a piac használatbavételi eljárásának lebonyolítására, azaz a várva-várt vásártér megnyitása a közeljövőben megtörténhet, hasonlóképpen az újonnan kialakított bölcsődében is lezárulhat az eszközbeszerzés. Az értesítésben szerepelt még, hogy harminc darab gömbszivarfát szereznek meg központi támogatásból, amit ősszel a település különböző pontjain ültetnek el. A költségvetéssel kapcsolatos megjegyzések végén hangsúlyozta, a város gazdálkodása stabil, az intézmények működtetése zökkenésmentesen biztosított.

Mezőfi Zoltán ezután kéréssel fordult a rétságiakhoz. Felhívta a figyelmet arra, hogy több észrevétel érkezett a polgármesteri hivatalhoz a lakóházak számtábláinak hiánya miatt, holott ennek felhelyezése a tulajdonosok számára kötelező. Kiemelte, gyakran változik a postások személye, ezáltal nem lehet ár abban bízni, hogy a kézbesítők úgyis tudják, ki hol lakik. Ráadásul a tűzoltók és a mentők munkája szempontjából sem mindegy, milyen könnyen-gyorsan jutnak ki a helyszínekre. Ezért külön ajánlja mindenkinek, nem túl nagy költséget, jelent, saját érdekükben szereljék fel a házszámtáblákat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában