Elismerés

2023.03.14. 10:24

Tűzoltósági tanácsosi címet kapott a belügyminisztertől a pásztói tűzoltó

Rangos elismerést kapott Csoór Tamás, a Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett hétfői ünnepségén.

A.E.

A most kitüntetett Csoór Tamás 23 éve szerelt fel a tűzoltók kötelékébe

Forrás: Csoór Tamás családi archívuma

Ünnepi állománygyűlést tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére hétfőn. Ünnepi beszédet dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető mondott a katasztrófavédelem budapesti székházában. 

– Az ezredes elmondta: amikor 1848-49-ről, történelmünk egyik fordulópontjáról emlékezünk meg, azok előtt hajtunk fejet, akik a közös célért, a magyarság jövőjéért, habozás nélkül vállalták a legsúlyosabb áldozatot is. „Olyan áldozatvállalás volt ez, amely a népből nemzetet kovácsolt, a nemzetből pedig olyan közösséget formált, amely szívügyének tekinti a haza szeretetét. Ezzel őseink lerakták az alapjait a mai modern Magyarországnak.” – áll a főigazgatóság közleményében.

A beszédet, majd az ünnepi műsort követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársak számára – köztük belügyminiszteri elismerést egy pásztói lánglovagnak. A közleményből megtudtuk ugyanis, hogy Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Csoór Tamás tűzoltó zászlósnak, a Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában