Bemutató

2023.02.27. 10:41

Utak, sorsok, történetek tárulnak fel a varsányi könyvbemutatókon

Utak, sorsok, történetek címmel elindult egy négy részből álló könyvbemutató-sorozat a településen. A programnak minden alkalommal a Hagyományőrzők Háza ad otthont.

L. J.

Kanyó Judit, a község polgármestere a közösségi oldalán adta hírül, hogy a minap megtartott első találkozón a palóc nyelvjárás történetéből kaptak ízelítőt a résztvevők.

– Dr. Gréczi-Zsoldos Enikő már az első percekben elnyerte a közönség bizalmát. Megnyerő személyisége, felkészültsége, hitelessége folyamatosan fenntartotta a hallgatóság figyelmét. Mindig jó új ismereteket szerezni származásunkról, gyökereinkről, nyelvünkről – írta Kanyó Judit.

A zenés irodalmi esték következő rendezvényén március 22-én, 17 órakor Majsányi Kati írónő mutatja be a könyveit, illetve megemlékeznek a 200 éve született Petőfi Sándorról is. Közreműködik a Varsányi gitárosok. 

További előadások időpontjai

Április 19-én, 17 órakor Gránitz Miklós Misszió rácsok mögött című előadását hallgathatják meg a résztvevők. Az eseményen közreműködik Buda István nyugalmazott dandártábornok, Lencsés Zsolt festőművész, Dávid Zsuzsa művésztanár, valamint a versmondó varsányi fiatalok. 

Május 17-én, 17  órakor Görög Veronika előadásában a Másik út és a Szalonnafa című könyvek alapján varsányi cigány meséket hallhatnak az érdeklődők. A programon Bárány Antalné, a Népművészet Mestere és helyi fiatalok is közreműködnek majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában