Oktatás

2023.02.14. 14:40

Tornaszobával bővül a lucfalvai iskola

Tornaszobával bővülhet a lucfalvai Fészek Óvoda egy pályázati forrás segítségével.

V. E.

Bakos Gyula, a község polgármestere elmondta: sikeresen vettek részt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán, az elnyert 140 millió forintos összeg már a rendelkezésükre áll.

– A projekt jelenleg a tervezési szakasznál tart. Bízunk benne, hogy a nyár folyamán, a szünidő alatt elindulhat a kivitelezés is. A 2010-ben felújított óvodánk jelenleg nem rendelkezik tornaszobával, ezt a hiányosságot fogjuk pótolni a pályázat segítségével. Egyelőre az még kérdéses, hogy hogyan tudjuk kivitelezni a megvalósítást. Egyik lehetőség, hogy az épület alapterületét bővítjük. Így azonban jelentősen lecsökkenne az óvoda játszóudvarának mérete, amit szeretnénk elkerülni. Ennek értelmében a másik megoldás, amely szerin a tetőtérben alakítanánk ki a tornaszobát, célszerűbb lenne számunkra – mondta Bakos Gyula, aki azt is hozzátette, hogy a projekt során várhatóan az öltözőket, az irodarészt és a kazánházat is átalakítják majd. A munkálatokat a tervek szerint még az idén befejezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában