Támogatás

2023.02.18. 12:06

Több településen is kiszállították a szociális tűzifát Nyugat-Nógrádban

Újabb két nyugat-nógrádi településen juttatta el az önkormányzat a szociális tűzifát azokba a háztartásokba, ahol igényelték ezt a fajta támogatást.

Hegedűs Henrik

Farkas Egon, Őrhalom polgármestere a község Facebook-oldalán rövid videót is megosztott, amelyen a munkatársai éppen egy kisteherautóra pakolják fel a kiszállítandó hasábokat.
– Az előző esztendőkhöz hasonlóan idén is teljesítettük ígéretünket a lakosság felé. 2023-ban összesen 133 családnak tudtunk segíteni a fűtési gondok enyhítésében. Igyekeztünk úgy időzíteni, hogy még az előrejelzett komolyabb fagyok előtt mindenkihez eljusson a nélkülözhetetlen keménylombos tüzelőanyag, és a feladatot szerencsésen teljesítettük is – hangsúlyozta a faluvezető.

Cserháthalápon hasonlóképpen a napokban jutott el a családokhoz a szállítmány. Dócsné Sávolyi Henriett polgármester elmondta, negyvenkét köbméternyi szociális tűzifa került ki a mintegy négyszáz lakost számláló község házaihoz. A rakodásban és a fuvarozásban helyi önkéntesek segédkeztek, akik a művelődési ház udvaráról vitték el a háztartásokhoz a kiszabott mennyiséget.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában