Elismerés

2023.02.11. 19:57

Szívén viseli a gyerekek biztonságát az év nógrádi iskolarendőre

Másodszor vehette át „Az év iskolarendőre” díjat Gemer Gabriella. A százados sokat tesz azért, hogy a jövő generációja már az iskolapadban megtanulja a biztonságos közlekedés alapjait. Hiszen ő is vallja: a ma kerékpárosa lesz a jövő autóvezetője.

Gulyás Edina

Gemer Gabriella címzetes rendőr százados

Forrás: police.hu

A rendőrnő 2015-ben a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársaként vehette át – Nógrád vármegyében elsőként – „Az év iskolarendőre” díjat. Az elmúlt évben végzett munkájáért, immár a Balassagyarmati Rendőrkapitányság közlekedési előadójaként, Gemer Gabriella ismét kiérdemelte az elismerést. A kitüntetett nagy örömmel és meglepődve fogadta, hogy újra neki ítélték a díjat. A feladatait mindig a legjobb tudása szerint végző rendőrnő nagyon fontosnak tartja, hogy a biztonságos közlekedésről a lehető legkorábban halljanak a gyerekek. Ismereteiket ugyanis átadhatják családjukban a felnőtteknek, később pedig maguk is megfelelően alkalmazhatják tudásukat a forgalomban.

A rendőrnő nagy örömmel és meglepődve fogadta, hogy újra neki ítélték a díjat
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

– Több mint húsz éve, 2001. júniusától dolgozom a testületnél. A családom iránymutatásának köszönhetően kerültem a rendvédelmi pályára. Ők motiváltak, amikor a rendőri hivatás mellett döntöttem – kezdte történetét Gemer Gabriella.

A százados azt is elárulta, hogy eredetileg órás szakképzettsége van. Ez sem egyedülálló a családban, ugyanis az édesapja és a testvére is otthonosan mozog ezen a területen.

– Nagyon szeretem az antik órákat és tárgyakat. Sajnos az órás mesterség egy kihalófélben lévő szakma, ami a digitális világ miatt tűnik el – hangsúlyozta Gabriella, aki arra is kitért, hogy konzervatív embernek vallja magát, akinek fontos a hagyományok ápolása és éltetése, a szép magyar beszéd.

Szívesen tart előadást a biztonságos közlekedésről

Az iskola rendőre programmal kapcsolatban elmondta, hogy Balassagyarmaton a helyi koordinációt látja el, segíti ezen a területen az iskolarendőrök munkáját. Feladataiból adódóan szívesen vállalja az oktatási intézményekből érkező felkéréseket és tart előadásokat a diákoknak. Sokszor tapasztalja, hogy nem csak a gyerekek, számos esetben a felnőttek sem tudják arra a kérdésre a választ, hogy mit jelent a biztonságos közlekedés.

– Az iskolai előadásokat sajátos tematika szerint állítom össze, ami mindig videóvetítéssel zárul, ezáltal ugyanis jobban megmaradnak a gyerekekben a hallottak – fogalmazott a rendőrnő, aki nagyon fontosnak tartja, hogy az iskola rendőre program az összes alapfokú oktatási intézményben jelen legyen.

– Egy kedves kolléganőm szerint a gyalogos és a kerékpáros közlekedést időben el kell kezdeni megtanítani a gyerekekkel, mert a ma kerékpárosa lesz a holnap járművezetője. Ezt a nézetet magam is vallom – fogalmazott a rendőrnő.

Magasabb szinten végezné a feladatot

– Mai rohanó világunkban a közlekedési kultúra is sokat változott. A tapasztalatok szerint a felnőttek többsége megszokásból közlekedik, ezért fontos a fiatalokkal már most megtanítani a helyes közlekedési magatartást – hangsúlyozta Gemer Gabriella.

Mint mondta, az iskola rendőre programhoz sok minden társulhat, be tudják venni a gyerekeket olyan pályázati lehetőségekbe, amelyeket az Országos Balesetmegelőzési Bizottság hirdet meg a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottságon keresztül. Ezen belül vannak közlekedési vetélkedők, rajzpályázatok, közlekedési ügyességi versenyek is, sőt a programhoz kapcsolódóan kerékpárokon is gyakorolhatnak a fiatalok. Balassagyarmaton a közelmúltban egy KRESZ park épült, amely szintén segíti az iskolarendőrök munkáját.

– Terveim között szerepel, hogy ezen a területen tevékenykedek tovább, mert szeretem a hivatásom és szeretném minél magasabb szinten végezni ezt a feladatot – vallott terveiről a rendőrnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában