Programsorozat

2023.02.20. 14:14

Százévnyi emlék: időutazásra indultak a madáchos diákok Salgótarjánban (fotók)

A tanulással töltött hétköznapokat izgalmas programok színesítik ezen a héten a Madách Imre Gimnáziumban. A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik ugyanis a tematikus hetet, aminek ebben az évben az elmúlt száz év adja a témáját.

Gulyás Edina

Mint arról már beszámoltunk: idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Madách Imre Gimnázium, így a minden évben megrendezett tematikus hét programjai e jubileum köré szerveződnek ezekben a napokban. Az egyhetes rendezvénysorozat hétfő délelőtt kezdődött az intézményben, százéves időutazásra invitálva a diákokat. 

– Ezen a héten iskolaközösségünk felébreszt lelkeket, amelyek az elmúlt száz év alatt kifakultak, elenyésztek, ám mégis örök érvényű nyomot hagytak. A tematikus hét idén nem pusztán a Madách sokszor emlegetett és szeretett hagyománya, hanem egyben lehetősége annak, hogy gimnáziumunk jubileumi ünnepségét is beleszőjük, így ünnepeljük iskolánkat és hagyományainkat egyszerre – fogalmazott a megnyitón Szluka Pálné igazgató, hozzátéve: – Az elmúlt száz év alatt elért eredményeink és a megalkotott produktumok fontosak. Ugyanakkor mindaz a szépség, újdonság, ajándék, amit a mögöttünk hagyott évszázad adott az embereknek még értékesebb, mert egyszerre jelenti az élet folytonos győzelmét és minden korszak számára az újrakezdés, az új lehetőség reményét.

Mint mondta, ez a hét az iskola elmúlt száz évéről fog szólni, de nem pusztán az emlékezés céljával, hanem a követendő példa mértékével. Hiszen mindazt, amit kaptak az elmúlt évek során, tovább kell éltetni. Bár a múltat idézik ezekben a napokban, de ezzel a jelennek és a jövőnek is dolgoznak. 

A programsorozatot már hosszú évek óta minden februárban megtartják, ezáltal egy-egy témában igyekeznek mind érdekesebb és szélesebb körű információhoz juttatni a diákokat. Ezekben a napokban vetélkedők és versenyek színesítik a tanórákat, a hetet a diákönkormányzat által szervezett farsangi mulatság zárja. A tematikus hetet a 11. évfolyamosok színvonalas előadása nyitotta meg, amely a tánc, a zene és a viselet fejlődését, változását mutatta meg 100 év tükrében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában