Ismeretterjesztés

2023.02.25. 10:11

Rendhagyó óra szólt a víz fontosságáról Dorogházán

G. E.

A víz jelentőségéről hallhattak a dorogházai Móra Ferenc Tagintézmény diákjai a napokban. Domonkos Zoltán a Heves Megyei Vízmű Zrt. munkatársa tájékoztatta az intézmény közösségét a vízfogyasztási szokásokról. Olyan érdekes témákat is érintett a beszámoló, hogy mennyi egy európai, egy amerikai és egy harmadik világbeli országban élő ember vízigénye. A szakember felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy meg kell óvni a Föld vízkincsét, a pazarlás elkerülésével, tudatos odafigyeléssel. Beszélt arról is: mit  tehetnek a tanulók a spórolás érdekében. Az elmondottakat szemléltette is. 

– A rendhagyó óra keretében szó esett arról, hogy miért ajánlott a csapvíz fogyasztása, illetve az előadó arra is kitért, hogy mi ne kerüljön a lefolyóba – tájékoztatott Balázs Beáta tagintézmény-vezető. – Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre. Iskolakertet is gondozunk, ahol összegyűjtött csapadékvízzel locsoljuk a növényeket. Igyekszünk jó példával elől járni környezetünk megóvása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában