Adótraffipax

2023.02.05. 20:32

Pékségeket ellenőriznek jövő héten a nógrádi NAV-osok

Február 6. és 10. között a megye öt járásában lesznek tervezett helyszíni ellenőrzések.

Nool

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a megyében lévő pékségeket ellenőrzi majd február 6. és 10. között. A terv szerint hétfőn a Szécsényi, kedden a Rétsági, szerdán pedig a Pásztói járásban kell számítani a revizorok felbukkanására, csütörtökön pedig a Balassagyarmati, míg pénteken a Salgótarjáni járás szerepel a tervükben. 

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság közleménye szerint a revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják majd, az online pénztárgépekhez kapcsolódóan pedig ellenőrzik majd a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Hozzátették, az adóellenőrök a tervezett ellenőrzéseken felül a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában