Elismerés

2023.02.19. 13:59

Nógrád község első embere átvette az Év Polgármestere-díjat

A Nyugat-Nógrádi Polgármesterek bálja keretében vehette át az Év Polgármestere-díjat a térség polgármestereinek szavazatai alapján a 2021-es évre Varga Richárd, Nógrád polgármestere.

Lászlók Judit

Varga Richárd (balra) átveszi elismerését Balla Mihálytól a nyugat-nógrádi polgármesterek bálján

Forrás: Facebook/Balla Mihály

A térség polgármestereinek szavazatai alapján a 2021-es évre ön kapta az Év Polgármestere-díjat. Ön szerint mivel érdemelte ki a többi polgármester elismerését?

– Több mint három éve vagyok Nógrád polgármestere, de azt gondolom, hogy ezen időszak alatt rengeteget dolgoztam a település fejlődése érdekében. Ezen felül mindenhol igyekeztem szerepet vállalni, rangos eseményeken részt venni, térségi- és megyei szinten is. Minden Nógrádért tett lépésemet, a fejlesztéseket, a mindennapi híreket igyekszek megosztani a közösségi médián keresztül a lakossággal, valószínűleg ezt látják a nyugat-nógrádi polgármesterek is. Ezúton is köszönöm elismerésüket, továbbra is kitartóan fogok polgármesterként tevékenykedni.

Ez az elismerés, Nyugat-Nógrád legrangosabb közéleti díja. Mit jelent mindez az Ön számára?

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen neves díjat vehettem át, nagyon sokat jelent számomra a kollégáim méltatása. A díjjal elismerték a sokszor fáradtságos, nehéz, de a nemes cél érdekében végzett kitartó munkámat. Megtisztelő ez a szolgálat, gratulálok minden polgármestertársamnak, akik szintén a közösség érdekében végzik munkájukat. De ez az elismerés nemcsak nekem szól, hiszen a polgármesternek csapatban kell dolgozni alázattal, szorgalommal, összefogásban az önkormányzaton belül, a képviselő-testülettel, a civil szervezetekkel, a lakossággal és a kormánnyal együtt. Nyugat-Nógrád polgármesterének lenni nem csak elismerés, hanem egyben feladat is, hiszen ezek után is szeretnék példamutatóan dolgozni Nógrád fejlődéséért.

Ön 2019 óta vezeti települést, s egy olyan időszakban kezdett el dolgozni, ami számos nehézséget és kihívást tartogatott mindenki számára. Hogyan értékelné az eddigi munkásságát?

– Érdekes és tanulságos időszakot tudhatunk magunk mögött. A koronavírus-járvány okozta nehézség nagy terhet rótt rám is, sokszor a képviselő-testület helyett kellett egyszemélyben eljárnom. Igyekeztem mindig, minden szituációban helyt állni és legjobb tudásom szerint meghozni a legmegfelelőbb döntést. Önmagamat értékelni nem kis feladat, azonban a helyi lakosok pozitív visszajelzései megerősítenek abban, hogy jó úton járok. Az elmúlt három évben nagyon sokat tanultam, megismertem az önkormányzat különböző szakterületeit és jó kapcsolatrendszert építettem fel. Az elnyert pályázatokat, támogatásokat is sikerült a lehető legjobb módon felhasználni. Mindezeknek köszönhetően a településünk létszáma is folyamatosan növekszik, emellett a jövőben is fejlődni szeretnék, nyitott vagyok az új dolgokra, melyek által a településünk is fejlődhet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában