Télűzés

2023.02.25. 10:33

Megidézik a korabeli farsangok hangulatát Nemtiben

G. E.

Hagyományápoló céllal szerveznek korabeli farsangi mulatságot Nemtiben február 25-én, szombaton, 20 órától a helyi művelődési házban. Az este egy télbúcsúztató népszokással veszi kezdetét, kiszebáb égetéssel űzik el a hideg évszakot a résztvevők. A bált a Kiskerttől a bográcsig Egyesület szervezi, amelynek tagjai, lelkes helyi lakókkal kiegészülve, jó hangulatú, vicces műsorral is készülnek. 

Szota Ferencné, az egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy már korábban is rendeztek hasonló programot, amelynek bevételét a falu szépítésére, padok, kukák beszerzésére fordították. A hagyományt folytatva újabb fejlesztést hajtanak majd végre, a tervek szerint a mulatságból befolyt összegből egy bográcsozót alakítanak ki. 

– Mivel egyesületünk céljai között a hagyományteremtő és ápoló programok szervezése is szerepel, ezért döntöttünk úgy, hogy a farsangoz kapcsolódóan is felidézzük a népszokásokat. Örömmel vesszük, ha a bál résztvevői maskarába bújnak, a jelmezversenyen indulókat apró ajándékokkal díjazzuk – számolt be Szota Ferencné, hozzátéve: – A jó hangulatról egy Nemtiből elszármazott lemezlovas gondoskodik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában