Támogatás

2023.02.19. 06:50

Jótékonysági hangversenyt tartottak Gyarmaton a törökországi földrengés túlélőiért

Jótékonysági koncertet tartottak Balassagyarmaton szombaton késő délután a törökországi és a szíriai földrengés áldozatainak megsegítésére.

Ember-Lukács Zsófia

Az összegyűlt adományt a túlélők megsegítésére ajánlották fel

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Az adománygyűjtő hangversenyen az iskola művésztanárai és vendégművészek léptek fel, emellett a HUNOR Mentőszervezet tagjaként a törökországi földrengés helyszínén egy héten át helytálló, s 17 ember életét megmentő Kajdy Norbert tűzoltó százados is mesélt személyes tapasztalatairól. A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában február 18-án délután öt órakor kezdődő hangversenyen Csábi István, az iskola vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően Bárányné Dr. Balázs Mária, az Önkormányzat Ifjúsági és Családügyi Bizottságának elnöke beszélt arról, hogy ez a nemes cél a törökországi és szíriai pusztító földrengés áldozatainak nyújt segítséget. 

– A híradásokból, a katasztrófa helyszínén készült riportokból látjuk és ily messziről is érzékeljük a földrengés által sújtott területen még életben maradt emberek kilátástalanságát, reményvesztettségét – emelt ki dr. Balázs Mária.

Jótékonysági hangverseny Balassagyarmaton
Kajdy Norbert személyesen megélt tapasztalatairól mesélt a rendezvény résztvevőinek
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

 Az eseményen Kajdy Norbert tűzoltó százados, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsokság szolgálatparancsoka a helyszínen megélt tapasztalatait foglalta össze. 

– Ahol én voltam, ott egy kétszázezer fős város romokban hever, a túlélők pedig próbálják átvészelni ezt és próbálnak emberek maradni ilyen körülmények között is. A helyiek minden segítséget megadtak, amire a mentőcsapatnak szüksége volt, hogy túlélők után kutathassunk – mondta a hős lánglovag és köszönetét fejezte ki a balassagyarmati embereknek az összefogásért. 

A hangversenyen közreműködött a Balassagyarmati Dalegylet, Kocsis Anna, Lévárdi Beáta, Varga Ivett, Babicz Beáta, Palánki Éva, Kósa Bernadett, Kósa József és Barát Attila. A rendezvény kezdeményezője, Baráz Ádám beszédében köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a fellépőknek a gyors felkészülésért. Hozzátette, hogy kifejezetten a jótékonysági hangverseny miatt érkeztek Balassagyarmatra és a házasság hetének alkalmából feleségével Baráz Yajima Alisával Liszt Ferenc: Orpheus szimfonikus költeményét játszották zongorán az est zárásaként.

A hangverseny végére közel kétszázezer forint gyűlt össze, melyet dr. Balázs Máriának adtak át, hogy továbbítsa azt a földrengés túlélői részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában