Fejlesztés

2023.02.25. 19:06

Jó ütemben, gőzerővel halad az Ipoly-híd építése Őrhalomnál

A határfolyón átívelő, a települést a túlparti Ipolyvarbóval összekötő közúti híd felépítése az idei esztendő feladata Őrhalomban. Ezen kívül megújítják a polgármesteri hivatal épületének energetikáját és lényeges fejlesztések fejeződnek be hamarosan a község óvodájában.

Hegedűs Henrik

A kivitelezési munkálatok tavaly kezdődtek el

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

A részletekről Farkas Egon, a falu polgármestere számolt be. Elmondta jó ütemben, gőzerővel halad az egész környék szempontjából kiemelkedő beruházás, az Ipoly-híd felépítése. Szerencsére a januári nagyobb áradás nem befolyásolt semmit, nem akadályozta a munkálatokat, hiszen amúgy is leállás volt a kivitelezésben. A tervek szerint akár ősz elejére átadhatják a forgalomnak a Felvidékkel való új összeköttetést, amihez az ártéren, az árvízszint alatt halad majd az út és a községen belül, a Varbói utat is korszerűsítik párhuzamosan. 

Farkas Egon hozzátette, szeretnék újratelepíteni a hídfő magyar oldalán a trianoni emlékművet, amely masszívabb és impozánsabb formájában emlékeztet majd mindenkit a szégyenletes békediktátumra.

A polgármester hozzátette, lényegében kész az óvodában az intézmény melléképületében létesített tornaszoba kialakítása, illetve jelenleg mintegy nyolcvan százalékos az energetikai modernizáció, amit további anyagi lehetőségek függvényében folytatnának. 

Fejlesztik a polgármesteri hivatalt

Az elmúlt esztendő utolsó hónapjaiban nyert el az önkormányzat két pályázatot, amiből a jelentősebb a polgármesteri hivatal energetikai fejlesztése. Ennek eleme a nyílászárók cseréjén, és a szigetelésen kívül a megújuló energiaforrások, így hőszivattyú és napelemes rendszer be – és felszerelése. A település Balassagyarmat felé eső szélén, a zöldséges szomszédságában pedig egy bekötőutat is aszfaltoznak, ezzel száz százalékossá válik a szilárd burkolatú ellátottság.

Több útszakaszt is aszfaltoznak
A polgármester végezetül megemlítette, önerőből több, rossz minőségű utcaszakaszt is aszfaltoznak 2023-ban, kisebb karbantartást végeznek a temetővel szemközti kápolnában, illetve a Szent István park pihenőövezetét új berendezésekkel bővítik, és ha mód adódik rá, pályázati támogatás felhasználásával felújítanák a művelődési házat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában