MOL Bubi

2023.02.08. 20:31

Budapesti bubis bringákkal segítik a rászorulókat Nógrádban

Az ország legszegényebb falvaiban, a leginkább rászorulók használhatják a korábbi Mol Bubi kerékpárokat. Nógrádi településeken is ki lehet kölcsönözni a kétkerekű járműveket.

G. E.

A legelesettebb családok munkába, vagy iskolába is eljuthatnak a bubi bringákkal

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

– Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok, melyeket a Felzárkózó Települések programban dolgozó karitatív szervezetektől lehet kölcsönözni. A Budapesten hét éven át használt járművek eddig hetvenhét településen váltak elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék – tájékoztatott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerdán.

Mol Bubi kerékpár bringa
A kétkerekű járműveket több nógrádi településen ki lehet már kölcsönözni
Forrás:  Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Amint arról beszámoltak, Nógrádban 13 településen – Hugyagon, Litkén, Ipolytarnócon, Nógrádszakálban, Sóshartyánban, Nógrádmegyerben, Magyargécben, Nagylócon, Karancsságon, Nagybárkányban, Mátraverebélyben, Ságújfaluban és Szalmatercsen – használják már az ikonikus zöld bicikliket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a modellváltás után 2000 darab, elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. A közösségi közlekedésből kivont, de az erős vázszerkezete és a defektmentes tömör gumikerekei miatt még sokáig használható kétkerekű járművekből a Felzárkózó Települések programban közreműködő karitatív szervezetek igényei szerint eddig 910 darabot szállítottak ki 77 településre.

Tavaly nyáron Karancsságra is érkeztek Mol Bubi kerékpárok
Tavaly nyáron Karancsságra is érkeztek Mol Bubi kerékpárok
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

– Ennek köszönhetően az ikonikus zöld biciklik másodvirágzásukat élik az ország legelesettebb falvaiban, ahol ritkán jár tömegközlekedés, az olyan alapellátásokért pedig, mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a vegyesbolt, sokszor más településre kell átmenni. A kerékpárok továbbra is közösségi célokat szolgálnak, a felzárkózást segítő program Jelenlét házában lehet térítésmentesen kölcsönözni, vagy bizonyos esetekben, ha például mindennapos munkába járáshoz van rá szükség, jelképes bérleti díjért tartós használatba venni – fogalmazott közleményében a karitatív szervezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában