Ingyenes lehetőség

2022.07.15. 16:35

Térítési díj nélkül kölcsönözhetnek kerékpárt a karancsságiak

A napokban tíz kerékpár érkezett Karancsságra, ezeket a helyiek közül bárki ingyen kibérelheti. Ezáltal új szolgáltatással bővül a községben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programja.

Gulyás Edina

Néhány napja van lehetőség a kölcsönzésre, de máris sok az érdeklődő

Fotó: Hüvösi Csaba

– A Budapesti Közlekedési Központ felajánlotta a fővárosban már nem használt MOL Bubi kerékpárokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Ezekkel az eszközökkel a FeTe Programban résztvevő települések gazdagodtak, minden faluba tíz kétkerekű jármű érkezett, így Karancsságra is – tájékoztatott Kiss Péter, a fenti programot helyben koordináló Hit Gyülekezete Roma Missziós Hálózat munkatársa. – A napokban vehették birtokba a bringákat a településen élők, azonnal voltak is érdeklődők az új szolgáltatás iránt. 

Mint mondta, az eszközök – amit találóan Karancssági Bringának, vagyis KaBi-nak neveztek el – rövid távra is kikölcsönözhetők. Így, ha valakinek dolga akad például a szomszéd településen, ingyen elviheti azt, természetesen a kölcsönszerződés aláírását követően. Arra is lehetőség van, hogy hosszú távra, legfeljebb egy évre vigye haza a járművet egy lakó, azonban annak állapotát bizonyos időközönként ellenőrzik. Amennyiben azt rendben találják, meghosszabbítható a szerződés. 

– A szolgáltatást tehát díj nélkül vehetik igénybe a karancsságiak, a kerékpárok szervizelését és a szükséges javításokat is vállalja a program. Ugyan még csak néhány napja van lehetőség a kölcsönzésre, máris sok az érdeklődő. Sőt, már egy évre szóló szerződést is aláírt az egyik helyi lakos, aki a munkába járáshoz veszi igénybe a kétkerekűt – fogalmazott Kiss Péter.

A kerékpárok állapotát rendszeresen ellenőrzik majd
Fotó: Hüvösi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában