Petőfi200

2023.01.22. 08:31

Szenzáció: eddig publikálatlan írás került elő Petőfi Sándorról Salgótarjánban

Ismét felkerült egy újabb anyag a Magyar Nemzeti Levéltár Nógrád Megyei Levéltárának gyűjteményéből a levéltár honlapjára a napokban.

Veres Edina

Petőfi Sándor mellszobra Héhalomban

Forrás: Wikipédia

A megyei levéltár közösségi oldalán számolt be arról, hogy a „Raktárunk mélyéről” című rovatba egy új cikket olvashatnak az érdeklődők, amelynek címe: Eddig ismeretlen Petőfi-dokumentum levéltárunk kincsei közül -„Mit ér a titulus….?” Petőfi nógrádi táblabírósága. Az írást Sebestyénné Batta Ágnes készítette.

– Petőfi Sándor kétszer is járt a történelmi Nógrád vármegye területén: 1845-ben és 1847-ben. Sok barátot szerzett, több helyszínről verset is írt, megemlékezett az Útirajzokban. A költő születésének 200. évfordulójára készülve ezért nézték át a levéltár munkatársai újra a korabeli dokumentumokat. Így került elő a bizonyíték Petőfi nógrádi táblabíróságáról, amelyet eddig sehol nem publikáltunk. Most adjuk közre először – olvasható a megyei levéltár honlapján megjelent legfrissebb bejegyzés bevezetőjében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában