Támogatás

2023.01.08. 12:35

Mindent megtesznek Sóshartyánban, hogy határidőre kiszállítsák a szociális tűzifát

Idén ismét nyert szociális tűzifa támogatást a település önkormányzata.

Veres Edina

Tóth Gabriella, a község polgármestere érdeklődésünkre kifejtette: összesen 270 köbméternyi tűzifa áll a rendelkezésükre, így a határidőre benyújtott és a szükséges dokumentumokkal felszerelt kérelmek alapján biztosíthatnak tüzelőanyagot.

A településvezető azt is hozzáfűzte: a kiszállítást addig nem tudják megkezdeni, amíg a támogatásként megítélt teljes mennyiség be nem érkezik hozzájuk. Mint fogalmazott, az erdőszélén tárolt, az erdészet által biztosított kitermelt tűzifát az időjárás miatt nem tudják beszállítani, mivel arra csak egy mezőgazdasági hasznosítású magánterületen keresztül lenne lehetőség a fagyok beköszöntét, vagy a földterület szárazabbá válását követően.

Tóth Gabriella ugyanakkor aláhúzta, hogy a nehézségek ellenére mindent megtesznek azért, hogy a megadott határidőig – azaz február 15-ig – eljusson a tűzifa az érintett sóshartyáni háztartásokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában