Ajándék

2023.01.08. 09:20

Megkapják emlékbe a szécsényiek a gyermekeik nevét ábrázoló karácsonyfadíszeket

A város karácsonyfáját az ünnepi időszakban a 2022-ben született gyermekek nevével díszítették. A város legfiatalabb lakóinak szülei a fabontást követően megkapják a kedves díszeket.

Nool

A 2022-ben született gyerekek nevével díszítették a szécsényi karácsonyfát

Forrás: Facebook/Szécsény Város Honlapja

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, 2022 karácsonyán eltért a korábbi hagyományoktól Szécsény karácsonyfájának díszítése, a fenyő ágain ugyanis több nagy kezdőbetűt láthattak az arra járók, amelyekre a tavaly született gyermekek neveit és születési dátumait írták fel. A sétálóutcában felállított fán elhelyezett egyedi feliratokat a helyi nyugdíjas klub elnökének, Bunder Irénnek a javaslatára helyezték ki, mostanra azonban elérkezett az idő, hogy lebontsák a fát.

– Január 9-e hétfőn 11 órakor nagy szeretettel várjuk Szécsény ifjú szülőit és a rokonokat a város karácsonyfájához, hogy átadhassuk az újszülötteinkre emlékező díszeket – írják a Szécsény Város Honlapja nevű Facebook-oldalon. Hozzátették, hogy a kompozíciókat nagy örömmel fogadták a város lakói, így a családok örömteli eseménye közösségi élménnyé válhatott. Az idén először, nagy sikerrel megvalósított ötlet a városvezetők reménye szerint a jövőben kiváló hagyománnyá nemesedik Szécsényben és így minden karácsonykor közösen is örülhetnek majd a helyiek az újszülötteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában