Összefogás

2023.01.07. 11:27

Másfél hónap alatt gyűlt össze a pénz a bátonyterenyei édesanya protézisére

Családtagok, barátok, ismerősök fogtak össze annak érdekében, hogy teljesüljön Reviczki Ildikó, a fiatal bátonyterenyei édesanya álma és új, korszerű protézissel élhessen teljes, fájdalom nélküli életet.

Gulyás Edina

Reviczki Ildikó csak tízéves volt, amikor súlyos betegsége miatt amputálni kellett a bal lábát

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

Amint arról portálunk is beszámolt, Reviczki Ildikó bal lábát tízéves korában, csontrák miatt amputálták. Az elmúlt 27 évben azonban egy percre sem adta fel, egész életében voltak céljai és álmai, amikről a körülmények ellenére sem mondott le soha. Mindig teljes életet élt, tanult, még sportolt is, bulizott a barátaival, dolgozott és családot alapított.

– Egy gyógyászati segédeszközökkel foglalkozó cég plakátján láttam meg azt a protézist, amit kipróbálásra meg is kaptam. Ennek köszönhetően megváltoztak a mindennapjaim, a legfontosabb, hogy elmúlt a fájdalom – fogalmazott Reviczki Ildikó, hozzátéve: – Ezért döntöttem úgy: a közösségi oldalon kérek segítséget ahhoz, hogy meg tudjam vásárolni a korszerű műlábat, aminek borsos árát nem tudnánk előteremteni. 

Az eszköz összesen 22 millió forintba kerül. Az összeg bizonyos részét, legjobb esetben a nyolcvan százalékát az állam támogatja. A jószívű felajánlásoknak köszönhetően a 4 millió forint igen gyorsan, másfél hónap alatt összegyűlt. Az állami támogatáshoz szükséges egyedi kérelmet a napokban adta be. Mint mondta, bízik abban, hogy mielőbb használhatja a saját korszerű protézisét, amit felcsatolva olyan érzés, mintha visszakapta volna a saját lábát.

A közösségi oldalon indított gyűjtéshez rengeteg jószívű adományozó csatlakozott így szinte másfél hónap alatt összegyűlt a szükséges 4 millió forint. Az állami támogatáshoz szükséges kérelmet a napokban adta be, abban bízik, hogy hamarosan hordhatja az áhított eszközt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában