Fejlesztés

2023.01.07. 09:28

Közterületet és közösséget is építenek Sóshartyán központjában, 25 millióból

Pályázati forrásból újulhat meg a település faluközpontja.

Sóshartyán közterületeinek karbantartása, virágosítása mindig nagy szerepet kapott. Most közösségi tér is épülhet itt

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

Tóth Gabriella, a község polgármestere elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásán vettek részt sikeresen, így 25 millió forintos összegből a Sóshartyáni-patak és a Kossuth út által határolt, a helyi polgármesteri hivatal mögött található park válhat korszerűbbé.

– A területen található játszóteret érintetlenül hagyjuk, ugyanakkor új elemként több utcabútort, így például négy padot és négy kukát is kihelyezünk. Emellett pedig a település régi nagy vágya is valóra válhat, hiszen az Adorján János Emlékház területén kialakítunk egy újépítésű kemencét is. A kemence főként egyfajta szolgáltatást biztosítana majd a lakosoknak. A terveink szerint bizonyos napokon a helybeliek igényei szerint kenyér és lepény sütésre lenne lehetőség benne. Ugyanakkor reméljük, hogy emellett egy közösségépítő szerepet is betölt majd például a különböző rendezvényeinken – ismertette a fejlesztés részleteit Tóth Gabriella, aki arra is rámutatott, hogy a felsoroltakon túl új közlekedési és térburkolatok építenek ki, növényeket telepítenek, valamint egy extenzív – kevés gondozást igénylő növényekből álló – zöldfalat is kialakítanak a területen. Mint fogalmazott, reméli, hogy a felújított faluközpontban a helyiek örömmel gyűlnek majd össze mind a hétköznapokon, mind a község rendezvényei alkalmával. Hozzátette: jelenleg a beruházás a tervezési fázisban tart, a kivitelezőt a közeljövőben választják majd ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában