Évértékelő

2023.01.01. 09:35

Dr. Bablena Ferenc: nehéz időszakot élünk, de megerősödve leszünk túl rajta

Sorsunk, körülményeink jobbra fordulásában bízom, bár nem lesz könnyű elviselni az következő időszak terheit – mondta lapunknak dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, a KDNP Nógrád megyei elnöke. Mint évértékelőjében fogalmazott, hisz abban, hogy hazánk megerősödve éli túl a nehéz időszakot.

E-L. Zs.

Dr. Bablena Ferenc értékelte a mögöttünk hagyott évet

Forrás: Nool

Fotó: H. M.

– A hívő lélek számára a karácsony a befelé fordulás ideje, a megváltást hozó betlehemi kisded születése ünneplésének kisugárzásaként a szeretet megnyilvánulása családunk, felebarátaink, szeretteink és embertársaink felé – idézte fel a mögöttünk hagyott napokat a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke.

Az év végéről szólva úgy fogalmazott: ez az az időszak, amikor visszatekintünk, értékeljük önmagunkban az elmúlt évet és meglátásaink szerint készülünk az előttünk álló, új esztendőre. 

– Minden ember – így én is – mindennapjaiban magán-, személyes és ugyanakkor közéleti életet, helyzeteket él meg. Úgy gondolom, e kettősség nem nagyon választható élesen el egymástól – mondta a Nool.hu kérdésére dr. Bablena Ferenc. – Bensőmben nagyon együtt van népes családom, feleségem, gyermekeim és unokáim öröme, sikere, netán gondja, problémája is. De a kapott tisztségeim köteleznek szülőföldem, Nógrád megye számtalan ismert és szeretett lakója iránti lehetséges tennivalókra, keresztény meggyőződésem pedig a KDNP megyei eredményes tevékenységének ellátására.

Az alelnök úgy véli, a 2022-es esztendőről sajnos elmondhatjuk, hogy nem a legboldogabb életkörülményeket adta, sőt a korábbi évek után még több gonddal, félelemmel, bizonytalansággal éljük napjainkat. Az előző éveket a gazdasági válság, az illegális migráció, majd a koronavírus okozta pandémia sújtották. Év elején hittük, hogy lassan túl vagyunk mindezen gondokon, de hamarosan csalódnunk kellett: háború robbant ki szomszédunkban, nyomában ezerszámra megjelent ártatlan menekült. 

– Érthetetlen nagyhatalmi érdekek egy rendkívüli energiaválsághoz vezettek, melynek következménye hazánkban is a nagymértékű infláció, költségek és árak növekedése és bizony egyes termékek fogyasztáskorlátozása. Mindezt tetézte az Európai Unió hazánkat is hátrányosan érintő intézkedései. A fenti szomorúságra okot adó tényezők mellett nyugodt szívvel mondhatom, a Gondviselő gondoskodott arról, hogy tudjunk optimisták, derűsek, jókedvűek lenni. Családomon belül örülhetünk gyermekeink elismert helytállásához az életben, unokáink egyetemi, egyéb iskolai tanulmányi, munkahelyi eredményeinek. Személyes életemben az év során számtalan boldog percben, órában, napban volt részem. Közéleti tevékenységemet, bár nem nagy látványos dolgok, mindig őszinte szeretettel fogadták az érintettek, akár egy falunapról, vagy egy közösségi rendezvényről, megyei vagy települési összejövetelről legyen szó. A számtalan, őszintén baráti kapcsolat létrejöttében nagy segítség feleségem természetes nyitottsága, beleérzése mások érzésvilágába – összegezte a politikus.

Hangsúlyozta: a megyét járva meggyőződéssel vallja annak szépségét, az itt élő emberek őszinte jószándékú szeretetét.

Hite a jövőt illetően optimizmussal tölti el.

– Sorsunk, körülményeink jobbra fordulásában bízom, bár nem lesz könnyű elviselni az következő időszak terheit. Hiszem, hogy hazánk – ezeréves történelmünk is ezt erősíti – megerősödve éli túl a nehéz időszakot. Legfontosabb alapnak ehhez Istenbe vetett hitünket, keresztény gyökereinket tartom, hiszen erre támaszkodva teszi munkáját embertársaink többsége, de nem utolsó sorban nemzetünk vezetői is. Szent István által mi Mária országa vagyunk, mely nép különösen nagy patrónust kapott – zárta gondolatait dr. Bablena Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában