Fennmaradás

2023.01.16. 21:38

A nehézségek ellenére is nyitva tart a rimóci szociális bolt

A háború okozta gazdasági válság Nógrád megyében is megnehezítette a kisboltok helyzetét.

Ember-Lukács Zsófia

A Rimócon alacsony árakat biztosító Szociális boltban is áruhiány és a magas rezsiköltségek okoznak fennakadást. A beszerzési árak újabb és újabb csúcsokat döntenek szűkebb hazánkban is az Ukrajnában zajló háború okozta gazdasági helyzet romlása miatt, így mostanra már több, mint negyven százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak.

A harminc éve működő rimóci Szociális boltot, a Rimóci Községért Alapítvány által működtetett üzletet korábban azzal a céllal nyitották, hogy a helyiek olcsóbban jussanak hozzá a termékekhez. A nehézségekkel a széles termékkínálattal működő boltnak is szembe kellett néznie, hogy elkerülje a bezárást. 

Rigóné Szabó Andrea, az üzlet vezetője hírportálunk megkeresésére elmondta, hogy a megnövekedett bérköltségek és beszerzési árak miatt árat kellett emelniük, az árstopos termékek miatt pedig átcsoportosítást végeztek, hogy ki tudják gazdálkodni a működést. Kristálycukorból áruhiány van az üzletben, de ennek pótlása már folyamatban van. 

Mint megtudtuk, jelenleg hét dolgozót tudnak foglalkoztatni. A bolt vezetője hozzátette, hogy a rezsiköltségek emelkedése és a többszörösére növekedett éves elszámolások díja óriási nehézségeket okoz az amúgy is minimális profittal működő üzletnek. Termékkínálatukkal, friss áruval, a beszállítókkal kötött szerződések alapján még mindig olcsóbb árfekvést tudnak biztosítani, mint egy nagyobb bevásárlóközpont, ezért a lebonyolított forgalommal a működés biztosított – tájékoztatott az üzlet vezetője. Az ünnepek alatt és az év első hetében leltár miatt zárva tartottak, de január 6-án újra nyitottak, és várják a vásárlókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában