Kirándulás

2022.12.28. 19:25

Sétára hív a Nool.hu: télen is várják a látogatókat a nyírjesi vadaspark állatai

Idén hosszabbra nyúlik az iskolai és az óvodai szünet, így érdemes átgondolni, hogy a család hogyan is töltse a napokat. A nyírjesi vadaspark kiváló választás lehet egy közös kikapcsolódáshoz szilveszter előtt.

L. J.

A karácsonyi rokonlátogatásokat követően többnyire otthon pihenünk. Azonban, nem kell a négy fal között tölteni a következő napokat sem, ugyanis megyénk tele van szebbnél szebb és izgalmasabb látnivalókkal. Ezek közé tartozik például a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark is, amely az egész család számára tartalmas kikapcsolódást nyújt. 

A létesítmény közösségi oldalán található információk szerint a Balassagyarmathoz tartozó Nyírjesben kialakított ökológiai centrum a városból gyalog és kerékpárral is könnyen megközelíthető. A területen egy 22 hektáros füvészkert és a hozzá szervesen kapcsolódó 15 hektáros vadaspark, egy erdei játszótér és egy szabadtéri foglalkoztató is várja a látogatókat. A létesítmény olyan állatoknak ad otthont többek között mint a kenguru, a tengerimalac, a Minnesota-i törpemalac, a muflon, az alpaka, az emu, az ormányos medve, a nádi farkas, a dám és még számos háziállat. Különlegességeket ígér a füvészkertben található észak-amerikai, valamint az ázsiai bemutató terület is. 

Ha kedvet kaptunk a kiránduláshoz, érdemes tudni, hogy a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark a téli időszakban pénteken, szombaton és vasárnap van nyitva reggel 10 órától délután 16 óráig. Az ünnepi időszakban december 27. és december 30. között reggel 10 órától délután 16 óráig, illetve január 2. és január 8. között szintén reggel 10 órától délután 16 óráig fogad látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában