Kirándulás

2022.12.27. 13:38

Sétára hív a Nool.hu: családok ideális úti célja a szendehelyi kirándulóközpont

Az ünnepi időszakban érdemes lehet időt szánni a mentális és fizikai feltöltődésre is, hogy újult erővel vághassunk neki az új évnek. Szendehely ideális lehetőségeket kínál a családoknak.

L. J.

Bár számos mód létezik a regenerálódásra, szerintem az a legjobb ha aktívan töltjük el a szabadidőt. A finom ünnepi ételek, karácsonyi sütemények után kifejezetten fontosnak tartom, hogy több időt töltsünk mozgással. Nógrád megye pedig számos olyan kirándulóhellyel rendelkezik, ahol aktívan pihenhetünk. Ilyen helyszín lehet például a Szendehelyhez tartozó katalinpusztai kirándulóközpont. 

A település, amely egyben a Börzsöny és a Cserhát kapuja, akár a fővárosból is könnyen megközelíthető. A létesítmény honlapján található információk szerint több tanösvény is várja a látogatókat. Ezek közelében épült a meg a kirándulóközpont és az erdei iskola, ami kiállító-, foglalkoztató- és előadótermet, teázót, szállásokat, éttermet és ajándékboltot is rejt. A családok számára kimondottan ajánlott, hiszen van itt játszótér, kilátó és hangyavasút is. 

A gyadai tanösvény azoknak kedvez, akik szeretik a kihívásokat, ugyanis az 5,2 kilométeres körtúra változatos terepen útvonalon halad és 13 állomásból áll. Fő attrakciója a 25 méter hosszú függőhíd. Ha szeretnénk itt feltöltődni az ünnepi időszakban, érdemes tudni, hogy a létesítmény hétköznapokon elsősorban erdei iskolai foglalkozásoknak, különböző programoknak ad otthont, míg hétvégéken inkább a családoknak és a baráti társaságoknak kedvez.

A kirándulóközpont főszezonon kívül, azaz október 16.– március 15. között hétköznap 9-14 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 9-16 óráig van nyitva. A hétfő szünnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában