Jótékonyság

2022.12.14. 21:39

Rászorulóknak segít Salgótarjánban egy tál meleg étellel a lovagrend

A karácsony közeledtével számos jótékonysági akciót hirdettek a nógrádi civil- és karitatív szervezetek.

Gubányi Patrik

Vannak, akiknek egy tál meleg étel is nagyon sokat jelent (borítóképünk egy korábbi ételosztáson készült)

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Nem tesz másképp a salgótarjáni Szent Lázár Lovagrend sem, hiszen ételosztást szerveznek rászorulók részére december 15-én, csütörtökön a megyeszékhely Erzsébet terén – írja a szervezet Facebook-oldala. Sipos Ákosné, a lovagrend vezetője a Nool.hu megkeresésére elmondta: ezen karácsonyi kezdeményezés már 31 éves múltra tekint vissza

– Ezt a hagyományt a gazdasági válság ellenére sem törjük meg. Csütörtökön közel 700 adag gulyáslevest osztunk szét a rászorulók között Salgótarjánban az Erzsébet téren felállított sátrakban 11 óra 30 perctől. Ez a nemes esemény nem jöhetett volna létre a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a salgótarjáni önkormányzat, valamint a Bolyai János Gimnázium támogatása nélkül.  Az utóbb említett intézmény konyháján készítik majd el a friss gulyáslevest. 

Évről-évre egyre többen vesznek részt az ételosztáson, de úgy gondolom, hogy idén ez a szám  magasabb lesz a válsághelyzet miatt. A múltbéli tapasztalatok alapján azt tudom mondani, hogy a megye távolabbi településeiről is érkeznek majd emberek, akik csak egy kis élelemre vágynak. Tudni kell, hogy a résztvevők otthonra is vihetnek több adag meleg ételt, ezzel is segítve több napos ellátásukat.

Hozzátette: ez az ő ajándékuk tőlünk, a miénk pedig az arcokon való mosoly, öröm és köszönet, ami semminél nem ér többet – hangoztatta a szervezet vezetője. 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában