Oktatás

2022.12.19. 19:52

Nemzetközi tanulmányi versenyt nyertek történelemből a salgótarjáni Borbély diákjai

Országos sikert ért el a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a közelmúltban a 16. Nemzetközi Internetes Tanulmányi Versenyen, amelyet a Mozaik Kiadó hirdetett meg iskolák számára.

V. E.

A megmérettetés céljai között szerepelt egyebek mellett a tehetséggondozás, illetve a diákok érdeklődésének felkeltése. A feladatsort a tanulók otthon dolgozhatták ki, a megoldáshoz bármilyen segítséget igénybe vehettek. Az általános és középiskolák számára kiírt pályázatban legalább öt tanulóból álló csapatok versenyezhettek. A Borbélyt Domokos Ferenc tanár úr 11. évfolyamos csapata képviselte, akik történelem tantárgyból vállalták a próbatételt. A hattagú csoport tagja volt Bangó Boglárka, Berki Péter, Budai Melissza, Orosz Viktória, Szőrös Roland és Tar Ramóna.

Fekete Zsoltné, a Borbély Lajos nevét viselő intézmény igazgatója a sikerrel kapcsolatban kifejtette: a napokban hirdették ki a verseny eredményét, amelyre méltán lehetnek büszkék.

– Az online tanulmányi tudáspróbán a legjobb eredményeket elért iskolákat a kiadó könyvekkel, digitális tananyagokkal, illetve képzésekkel jutalmazta, összesen 400 ezer forint értékben. Győztes iskolaként a Borbély a teljes jutalom felét kapta díjul, míg az összeg fennmaradó részét az őket követő nagyváradi, kerekegyházi, győri, illetve kunszállási intézmények között osztották szét a szervezők – közölte az igazgató.

Januárban egyéni díjakért, újabb fordulóval folytatódik a Mozaik Tanulmányi Verseny, amellyel kapcsolatban Fekete Zsoltné hozzátette: remélik, hogy azt is eredményesen zárják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában