Jótékonyság

2022.12.12. 18:43

Nélkülöző gyermekeket lepett meg a lovagrend Salgótarjánban

A hagyományokhoz híven, idén is nehéz sorsú családokon és gyermekeken segít az ünnepek közeledtével a Szent Lázár Lovagrend. Ma óvodások napját tették szebbé a József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

Nagy Orsolya

Száz gyermeket lepett meg Salgótarjánban a Szent Lázár Lovagrend helyi szervezete

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A hagyományokhoz híven, idén is nehéz sorsú családokon és gyermekeken segít az ünnepek közeledtével a Szent Lázár Lovagrend. Ma óvodások napját tették szebbé a József Attila Művelődési és Konferencia Központban. 

Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend elnöke portálunknak elmondta, hogy a karácsonyi rendezvénysorozatuk 30 éves múltra tekint vissza, amelynek egyik fő eseménye az, hogy karácsony előtt a rászoruló családok óvodás gyermekeit ajándékozzák meg. 

– Száz gyermek számára készültünk ajándékműsorral, amelynek a fő attrakciója a Kiviszi Színházi Műhely és Stúdió előadása volt. Utána átadtuk a játékokat a gyerekeknek, akik plüss9ket és szaloncukrokat kaptak. Óriási élmény volt, boldogság ült az arcukra és szemmel láthatóan nagyon örültek a meglepetésnek – közölte Sipos Ákosné.

Szent Lázár Lovagrend
Hagyományos rendezvényt tartott meg hétfőn délután a lovagrend
Fotós: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Hozzátette: számukra is csodálatos pillanat volt és egyben jó érzés, hogy segíthettek a nehéz sorsú gyermekeken.

Mint mondta, nekik a karácsony nem biztos, hogy arról szól, amiről másoknak és fontos, hogy örömet szerezzünk nekünk, hiszen a legnagyobb boldogság, segíteni másokon. 

Az elnök arra is kitért, hogy a rendezvénysorozat által december 14-én, szerdán 16 óra 30 perckor Lázár napi szentmisét tartanak a Főplébánia templomban. Másnap, december 15-én, csütörtökön 11 óra 30 perctől pedig meleg ételt osztanak a rászorulóknak. Összesen 600 adag gulyáslevessel kínálják majd a nélkülözőket Salgótarjánban az Erzsébet téren felállított sátorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában