Verseny

2022.12.11. 10:24

Mézeskalács házikókból építenék fel Pásztót – várják a jelentkezőket

Karácsonyi mézeskalács-készítő versenyt hirdetett a Varázsvölgy a településen, hogy együtt építsék fel Pásztót a süteményből.

Nagy Orsolya

Bármelyik pásztói épületet ábrázolhatja az alkotás

Forrás: Pexels

Mint az a weboldalukon olvasható, a jelentkezőknek el kell készíteniük otthon egy mézeskalács házat, amely ábrázolhatja a saját otthont, a helyi posta, a zeneiskola, esetleg a Romkert valamelyik épületét. 

Az elkészült házikókkal berendezett várost az érdeklődők december 18-án és 23-án tekinthetik meg a Szalay-malomban, a Karácsony a Völgyben elnevezésű rendezvényen. Nevezni december 16-ig, 18 óráig lehet. A három legkülönlegesebb mézeskalács-építményt zsűri választja majd ki, akik a legjobbakat ajándékokkal is megjutalmazzák. Eredményt december 27-én, 15 órakor hirdetnek a közösségi oldalon. 

Nem ez az első versenye a Varázsvölgynek: hagyományteremtő módon már nyáron és ősszel is hirdettek megmérettetést a lakosok között. Akkor a város legjobb kenyerét, valamint sütőtökös pitéjét keresték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában