Növény

2022.12.25. 19:17

Hogyan gondozzuk a mikulásvirágot? – a Nool.hu videója megmutatja a titkot

A salgótarjáni Cédrus Kertészetben jártunk, hogy választ kapjunk a növénybarátok sokszor felmerülő kérdésére: miként gondozzuk jól a mikulásvirágot, hogy az tartósan otthonunk éke maradhasson?

G.P.

A téli időszak egyik legkedveltebb és lekeresettebb növénye a mikulásvirág, amely különleges gondozást igényel, ha tartósan szeretnénk hogy otthonunk díszeleme maradjon. A Cédrus Kertészet eladója, Marczinek András adott néhány tippet.

–  Amennyiben a mikulásvirágra esik a választásunk, fontos tudni, hogy rendkívül fényigényes növény, azonban nem szereti a túlságosan meleg levegőt. Az ideális hőmérséklet 22-25 Celsius-fok körül mozog.  Érdemes a növényt kis adag vízzel locsolnunk, különben levelei hullásnak indulnak, a pangó víztől pedig elszáradnak.  Általában egy könnyen elérhető virágról van szó, amely dekorációként és ár-érték arányban is megfelelő lehet – ismertette az eladó.

Videónkból kiderül, hogyan tudjuk mikulásvirág báját akár a nyári szezonig is megőrizni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában