Advent

2022.12.15. 18:27

Énekkar adta elő ünnepi műsorát az adventi gyertyák fényénél

E-L. Zs.

Advent harmadik vasárnapján a rózsaszín, örömet jelképező gyertyát is meggyújtották a város koszorúján Balassagyarmat főterén. Az eseményen beszédet mondott Dóbiás Zalán atya, és a Bosco Szent János Szalézi Plébánia énekkara emelte az ünnep fényét.

A zord idő ellenére is tömeg gyűlt össze a közös adventi gyertyagyújtásra a Civitas Fortissima téren. Elsőként egy történetet hallhattak az érdeklődők Jónásról, a gyermekről, aki nem jutott el Betlehembe. Ezt követően Dóbiás Zalán atya olvasta fel advent harmadik vasárnapjának evangéliumi szakaszát, majd meggyújtotta a koszorú három gyertyáját. 

Beszédében kiemelte, hogy az adventi idő felénél járunk, a rózsaszín gyertyát gyújtjuk, amely jelentheti a találkozás örömét, és a találkozásra való felkészülés áldozathozatalát is. Az örömvasárnap arra emlékezteti az embereket, hogy hamarosan itt van Jézus eljövetele, az öröm ideje. Az ajándék és az ajándékozás lényegére világított rá beszédében Dóbiás Zalán.

Az eseményen a Szalézi plébánia énekkarának előadásában több karácsonyi dallam csendült fel. Végezetül gitár kísérettel, közös énekléssel zárult az adventi gyertyagyújtás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában