Forgalom

2022.11.18. 18:07

Végleg bezárt az egyik Coop-üzlet Drégelypalánkon

Bezárásra kényszerült Drégelypalánk Coop Mini üzlete a Rákóczi úton. A községben az üzletlánc két élelmiszerboltot is működtetett, azonban november elején a Coop Mini már nem nyitott ki.

E-L. Zs.

Évek óta csökkent az üzlet forgalma, ezért hozták meg a döntést

Forrás: Google Maps

Farkas Tamás kereskedelmi igazgató portálunknak elmondta, hogy évek óta csökkent az üzlet forgalma. Már a pandémia alatti időszakban is felmerült a bezárás, de akkor a dolgozók létszámának csökkentésével még ki tudták gazdálkodni a nyitvatartást. Idén a beszállítók és a termelők árváltozásai rohamosan emelkedtek a növekvő energiaköltségek miatt, a vásárlóerő pedig nem tudott lépést tartani az árak volumenével, tovább csökkent a forgalom, a fenntartási költségek pedig növekedtek, ezért döntöttek a végleges bezárás mellett.

Rigó Dávid polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy Drégelypalánk lakosainak ellátása zavartalan, a nagyobb Coop ABC továbbra is nyitva tart, a településen több üzlet is működik családi vállalkozás keretében, amelyek pályázati úton meg tudtak újulni az elmúlt években. Az önkormányzat lehetőségeihez mérten próbálja segíteni az idősebbeket és a szocilásan rászorulókat is, ennek módjáról még a karácsonyi időszak előtt dönthet a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában