Beruházás

2022.11.13. 09:50

Tavasszal huszonnégy kilométert kerékpárúton tekerhetnek a Zagyva-völgyben

Mint arról korábban beszámoltunk, milliárdokból épül meg szűkebb hazánkban a Zagyva-völgyi kerékpárút, amely Bátonyterenye és Szurdokpüspöki között valósul meg.

N. O.

Felfestik az útburkolatokat a Zagyva-völgyben épülő kerékpárút Taron átvezető szakaszán

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Turopoli Zsolt, Tar polgármester portálunknak elmondta, hogy a település és Mátraverebély között már majdnem elkészültek a szakemberek az aszfaltozással, amely a Zagyva folyó és a vasút között megy majd.

A polgármester hozzátette: Tar és Pásztó között is ugyanezen az útvonalon lesz kialakítva a kerékpárút, amelynek munkálatai szintén a végéhez közelednek. Turopoli Zsolt hangsúlyozta, hogy nagyon öröm számukra ez a beruházás, a lakosok közül pedig már többen is jelezték, hogy szeretnék minél előbb birtokba venni.

Pintér Miklós Ervin, Szurdokpüspöki polgármestere arról tájékoztatta portálunkat, hogy a fizikai munkálatokat lassan befejezik, az utak felfestése zajlik jelenleg.

– Maga a kerékpárút már teljesen kiépült mintegy 11 kilométer hosszan, amely a pásztói lámpagyártól indul és a településünkön lévő ipari parknál végződik. Szurdokpüspökin pedig a vasút nyomvonala mentén megy végig – fejtette ki Pintér Miklós Ervin.

Mint mondta, nagyon fontos ez a beruházás, amelynek meglepően sokan örültek és alig várják, hogy tekerhessenek rajta. Ezen túlmenően pedig sportolási és szabadidős tevékenységet kínál a környékbeliek számára.

Kinyó Mária, a Mátraalja Térségfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a projekt vezetője úgy fogalmazott, hogy a beruházás tavaly vette kezdetét és idén tavasszal rakták le az alapkövét. Várhatóan pedig jövő év januárjában fejezik be a munkálatokat a szakemberek, de a használatbavételi engedélyek feltehetően tavaszra lesznek csak meg. Ekkor vehetik birtokba szűkebb hazánk lakosai. Jelenleg 70 százaléka készült el a fejlesztésnek.

Az igazgató kiemelte, hogy Pásztó és Bátonyterenye között 13,1 kilométer hosszú a kerékpárút, amely érinti Mátraverebélyt és Tart is. Utóbbi három településen pedig vannak olyan szakaszok, ahol az önkormányzati utakon felfestéssel jelölik ki az utat, a nagy részük azonban új építésű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában