Turizmus

2022.11.13. 10:55

Szálláshellyé alakítana egy ingatlant a nagylóci önkormányzat

Minap írták alá a szerződést Hollókő és Szentkút között megépülő kerékpárút ügyében. Az útszakasz érinteni fogja Nagylócon a zsunypusztai településrészt, ahol a faluvezetés szálláshellyé alakítana egy ingatlant is.

F. O.

Az önkormányzat megvásárolja a Nagylóc-Zsúnypuszta Zrínyi út 1. szám alatti ingatlant

Forrás: Facebook/Nagylóc Nyitott Csoport

– Úgy gondolom, hogy nagyszerű lehetőségek nyílnak a községünkben ennek a beruházásnak köszönhetően. Zsunypuszta turisztika fejlődésére minden lehetőség adott lesz, hiszen az ide látogatók élhetnek a meglévő szolgáltatásokkal is a faluban, akár bele is szerethetnek a hely szépségébe a kirándulások alkalmával – mondta Szalai Gábor Nagylóc polgármestere.

Reméli, többen megismerik majd a kistelepülést és ingatlant vásárolnak, esetleg beruházást eszközölnek a községben. 

– Jelenleg több szálláshely is van azon a szakaszon, amit a kerékpárút érinteni fog, de azok közül egyik sem önkormányzati fenntartású – mondta. Hozzátette: a falu vezetése éppen egy ingatlant vásárol Zsunypusztán, amit majd szálláshellyé alakítanak a közeljövőben. A környező települések közül több önkormányzat rendelkezik ilyen ingatlannal, és ez hozzájárul a falvak fejlődéséhez.

A hozzávetőleg száz négyzetméter alapterületű kocka épülethez egy nagy telek is tartozik, ahol elsősorban túráztatással kapcsolatos szolgáltatást szeretnének elindítani. 

Szalai Gábor arra is kitért, hogy az épülő bicikliút azért különösen fontos, mert ezáltal több bejárata lesz megyénk két fontos turisztikai helyszínének, ami minden bizonnyal sokakat fog a vidékre csábítani. Az útvonal kivitelezése rövid időn belül elkezdődik és remélhetőleg a tervek szerint jövőre már el is készül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában