Diákélet

2022.11.02. 18:00

Letették a gólyaesküt a salgótarjáni intézmény tanulói

Megrendezték a napokban a salgótarjáni Borbély Lajos iskolában a gólyaavatót. A szeptemberben első tanévüket kezdő tanulók a játékos feladatok teljesítése után a gólyaesküt is letették.

G. P.

Gólyanapot tartottak a salgótarjáni Borbély Lajos iskolában a tanévet szeptemberben kezdő kilencedikesek számára

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Mint arról már korábban írtunk, a napokban rendezték meg a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a szívatások napját, a gólyaavatót, amin a kilencedikes tanulók több játékos feladatban is kipróbálhatták magunkat.

Az intézmény igazgatója, Fekete Zsoltné portálunknak részletesen is beszámolt az eseménydús napról.

– A nap kezdetén azokat az osztályzászlókat kellett bemutatni a diákoknak, amelyeket az előre kiadott lepedőkből készítettek el. A lényeg az volt, hogy a lobogók az osztály összetételét és a gólyaságot tükrözze. Ezután Petőfi Sándor Szeptember című versét  kellett különböző stílusban előadniuk.  Volt emellett sminkkészítés, több kvíz és ügyességi feladat is. Kíváncsiak voltunk a gyerekek improvizációs készségeire is, ezért egy színészi feladattal tehettek pontot a megpróbáltatások végére. Mindenki kapott egy-egy borítékot, az ebben található kifejezésekkel egy szöveget kellett írniuk, melyben megpróbálják magukat kimagyarázni abból az életszerű helyzetből, hogy miért nem készültek a zsűriben ülő tanárnő órájára. Zárásként a gólyaesküt tették le a beavatott fiatalok, akik innentől számítanak az iskola teljes értékű tagjainak – számolt be Fekete Zsoltné az intézmény hagyományairól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában