Márton-napi flashmob

2022.11.11. 18:09

Libáikkal táncoltak a gyerekek a dorogházai iskola udvarán + videó

Összecsődült a helyi Móra Ferenc Tagintézmény apraja-nagyja, Márton-napi flashmobot tartottak az iskola udvarán.

Gulyás Edina

A gyerekek papírból készített libákkal táncoltak

Forrás: Beküldött

 Végh Gréta dorogházi középiskolás diák nyitotta a különleges programot, kazári népviseletben kazári népdalcsokrot adott elő. 

Végh Gréta dorogházi középiskolás diák nyitotta a különleges programot
Fotó: Beküldött

– Iskolánkban mindig arra törekszünk, hogy a tanulás mellett színes programokat is szervezzünk tanulóinknak. Ez a hét a Márton-nap köré szerveződött. A püspök legendájáról szóló történeteket hallgattunk, annak kapcsán sokat beszélgettünk az önzetlenségről. Kollégáimmal fontosnak tartjuk, hogy már fiatalon megtanulják a gyerekek, milyen jó érzés egymásnak segíteni, az elesetteket felkarolni – fogalmazott Balázs Beáta, tagintézményvezető, aki arra is kitért: – Az intézményben igyekszünk nemzeti ünnepeinken kívül a hagyományos népszokásokról is megemlékezni, felelevenítve az ide járó tanulók számára őseink hagyatékát. 

Az iskolások élvezték a villámcsődületet
Fotó: Beküldött

A reggeli csípős idő ellenére is jó hangulatban telt a program. A népdalcsokrot követően Fekete Krisztián és Honinger László, a bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai adtak zenés ízelítőt, előadásukban libás dalok is megszólaltak. Ezt követően Albertusz Tibor, a Maconka Táncegyüttes vezetője, a Kazár Táncegyüttes tagja, az iskolában matematikát oktató pedagógus rögtönzött táncházzal mozgatta meg a diákokat és kollégáit. A moldvai táncok alapjait mutatta be a fiataloknak, akik lelkesen utánozták a lépéseket. A nem mindennapi tanórát az első osztályosok zárták, akik az általuk elkészített libás dekorációval vonultak végig az udvaron. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában