Ünneplés

2022.11.12. 11:05

Lámpás felvonulást tartottak Balassagyarmaton Szent Márton-napján + fotók

Péntek este Szent Márton-napi felvonulást tartottak Balassagyarmaton.

Ember-Lukács Zsófia

Számtalan lámpás fénye világított pénteken a belváros szívében

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Ahogy arról előzetesen is beszámoltunk,  Szent Márton-napi lámpás felvonulást rendezett a város önkormányzata november 11-én Balassagyarmaton. Az óvodák már kora délután családi programot szerveztek, ahol szebbnél szebb lámpások készültek papírhulladékok és flakonok újrahasznosításával. A gyermekek és szüleik aztán a saját kezük által készített világító lámpásokkal sétáltak a város főterétől a Palóc-ligetbe, a Maconka zenekar felvezetésével. A ligetben a gyerekek körtáncot jártak és népdalokat énekeltek.

A menet ezután visszatért a főtérre, ahol a résztvevőket Márton-napi finomságok, zsíros kenyér és forró tea várta, majd Medvácz Eszter elevenítette fel Szent Márton legendáját. A rendezvény nagyon jó alkalmat adott arra, hogy felhívják a gyermekek figyelmét a jószívűség, a segítőkészség és az önzetlen adakozás fontosságára. A fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták a történetet, ezután az óvónőkkel és szülőkkel közösen hatalmas kört alkotva folytatódott az ének és a tánc. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában