Tűzifa

2022.11.02. 11:31

Kevesebb támogatott tűzifa érkezik Rétságra

Kevesebb tűzifára kapott támogatást idén a rétsági önkormányzat, a takarékossági intézkedésekről a számlák ismeretében döntenek majd.

H. H.

Mezőfi Zoltán elmondta: a vis maior keretből, soron kívül intézték a beruházást

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH

Megérkezett az önkormányzathoz a támogatói okirat a szociális tűzifa-pályázatról: 2020-ban 142, 2021-ben 137 köbméterre kaptak támogatást, most kisebb a mennyiség. Mezőfi Zoltán polgármester portálunknak elmondta, hogy idén 116 köbméternyi fára jogosultak, ugyanakkor az energiaválság miatt megnövekedett a lakossági igénylések száma. 

Kifejtette, érdeklődött az illetékes erdészetnél, hogy tud-e az önkormányzat esetleg többlet mennyiséget rendelni, ám erre nemleges felelet érkezett, mondván örülnek, ha az eddigi igényléseket teljesíthetik, ráadásul ezúttal a tűzifa leszállítását sem tudják biztosítani a szakemberek, így erre a feladatra külön kell keresni vállalkozót. A polgármester hozzátette: folyamatosan várják a fenntartásuk alá tartozó intézmények rezsiszámláit, és az új árak ismeretében határoznak majd az esetleges költségcsökkentő, takarékossági intézkedésekről. 

A földgáz esetében az óvodai éves elszámolószámla már megérkezett, a megszokott 1,5 millió forint körüli összeg helyett most 5,3 milliót kell kifizetnie az önkormányzatnak. Ez az összeg tartalmazza azonban az augusztus-szeptemberi időszakot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában