Jubileum

2022.11.15. 15:36

Kerek évfordulót ünnepeltek a pásztói katolikus oviban és megáldották az új épületszárnyat is

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte kedden a Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola a településen.

Nagy Orsolya

Tortával ünnepelték az intézmény 10 éves fennállását

Forrás: Beküldött fotó

Pádárné Györki Mariann igazgató a rendezvényen kiemelte a partneri kapcsolatok fontosságát és az összefogás erejét, hiszen az intézményekkel kölcsönösen segítik egymás munkáját már hosszú évek óta. Mint fogalmazott, a megvalósult beruházásnak köszönhetően a gyerekek igényeit jobban ki tudják elégíteni, hiszen gyarapodtak egy nagyméretű tornaszobával, fejlesztő helyiséggel és sószobával, valamint egy új csoportszobával is. Ezen túlmenően minden csoport részére külön illemhelyiségeket is létrehoztak.

Az igazgató hozzátette: nagy megtiszteltetés volt számukra, hogy az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, Selmeczi Zoltán is jelen volt a fenntartó részéről. Az önkormányzat képviseletében pedig Barnáné Zsilyák Ildikó alpolgármester, valamint korábbi igazgató és Farkas Attila polgármester tette tiszteletét.

Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola – Pásztó
Zenés műsorral is készültek a rendezvényre
Forrás: Beküldött fotó

A településvezető hangsúlyozta: fontos, hogy a helyi nevelési és oktatási intézmények támogassák egymást. Az önkormányzat pedig segíti a katolikus óvodát és iskolát is a lehetőségeikhez mérten – tette hozzá Farkas Attila.

Sisák Imre egykori polgármester felidézte korábbi emlékeit, ugyanis ő maga is részt vett az intézmény megalapításában.

Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola – Pásztó
Jól érezték magukat a gyerekek az ünnepségen
Forrás: Beküldött fotó

Az ünnepségen az óvoda alapítója és Kecskés Attila plébános is jelen volt, aki megáldotta az új épületszárnyat, amelyet a közelmúltban építettek hozzá a mostani ingatlanhoz.

A rendezvényt követően – ha már születésnap – tortával ünnepeltek, amelyet a csemeték számára készítettek.

Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola – Pásztó
A születésnapi torta sem maradhatott el
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában