Egészség

2022.11.24. 09:36

Gyógyulást keresnek, ezért egyesületet is alapítanak Mátranovákon

Asztma-LÉT néven egyesületet alapítanak pénteken Mátranovákon azért, hogy segítsék az asztmás betegeket, javítsák életminőségüket, szebbé tegyék mindennapjaikat. Licskóné Balogh Sarolta alapítóval beszélgettünk.

Gulyás Edina

– Miért döntött úgy, hogy egyesülettel segítené az asztmával élők mindennapjait?

– Én magam is asztmás vagyok, társbetegségekkel is küzdök. Mára már kitapasztaltam, megtanultam, hogy milyen eszközök és élmények segítenek abban, hogy élhető életet éljek. Szeretném átadni másoknak azokat az információkat, amik engem segítettek abban, hogy egy kiegyensúlyozottabb és teljesebb világban működhessek anyaként és társként, de akár egy egyesület elnökeként is. Az általam megálmodott Asztma-LÉT Egyesület ezt a folyamatot támogatná. 

Egyesületet alapítanak Mátranovákon
Licskóné Balogh Sarolta az asztmások  mindennapjait szeretné megkönnyíteni
Forrás: Beküldött fotó

–  Mivel tud majd az egyesület segíteni tagjainak?

– Az egyesületi programokon való részvétel, vagy csak az információs csomag áttanulmányozása elég lenne ahhoz, hogy az asztmás végre egy kicsit fellégezhessen. Az Asztma-LÉT Egyesület célja elsősorban a betegek életkörülményeinek javítása, a gyógyulási folyamatok támogatása. Ide sorolható mások mellett a különféle eszközök biztosítása, különböző előadások, foglalkozások és kirándulások szervezése, a dohányzásról való leszokás segítése és az érdekképviselet is. 

Mikor és hol csatlakozhatnak az érintettek az egyesülethez?

– Az Asztma-LÉT Egyesület ismételt alapító közgyűlése november 25-én, pénteken, 11 órakor Mátranovákon, a Május 1. Művelődési Ház és Községi Könyvtárban lesz megtartva. Gyakran előfordul, hogy egy asztmás társbetegségekkel küzd, ami miatt lakáshoz, vagy ágyhoz kötött. Az alapító közgyűlésen nem csak az érintetteket, hanem családtagjait, segítőit és hozzátartozóit is szívesen látom.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában